SISTEM PORTABIL DETECTOR-EXHAUSTOR PENTRU GAZE

16 Dec SISTEM PORTABIL DETECTOR-EXHAUSTOR PENTRU GAZE

Invenția  SISTEM  PORTABIL DETECTOR –EXHAUSTOR  PENTRU GAZE  detectează gazele nocive, gaze naturale,butan,propan,monoxid de carbon, bioxid de carbon,hidrogen sulfurat etc. dintr-un spațiu închis.Este format dintr-un detector de gaz cu elemente de semnalizare optice și acustice,un exhaustor care absoarbe și refulează gazele nocive comandat de un bloc automat .Gazele sunt eliminate printr-un tub flexibil de lungime variabilă în funcție de lungimea și adâncimea spațiului detectat. Sistemul Portabil Detector -Exhaustor pentru Gaze este atât portabil cât și fix.Gazele nocive sunt detectate și eliminate în atmosferă înainte ca personalul să intre în spațiu respectiv(mine,laboratoare,fabrici de alcool etc.)

Aparatul poate utiliza o arie largă de tipuri de senzori  în funcție de tipul gazului nociv care trebuie detectat și eliminat și poate avea diferite dimensiuni.

Prezintă siguranță în exploatare.Alimentarea cu curent electric poate fi realizată de la un acumulator electric prin racordarea la mufa brichetei  unei mașini în cazul în care nu avem curent electric.(fântâni  în câmp ,peșteri etc.)


Aspectul inovativ

Dezavantajul detectoarelor și exhaustoarelor cunoscute este determinat de faptul că funcționează independent unele față de celelalte. Problema tehnică pe care o rezolvă invenția, este realizarea unui sistem alcătuit din detector și exhaustor între care se stabilește o legătură funcțională realizată de blocul automat,astfel încât detectorul în funcție de conținutul gazelor comandă pornirea automată a exhaustorului,respectiv oprirea lui după ce gazele au fost aspirate și eliminate în exterior.Sistemul detectează și elimină gazele nocive în lipsa personalului de serviciu.


Domeniile de aplicare

Firme de instalații , mine, fabrici de alcool, laboratoare chimice, bucatarii, fântâni, silozuri şi toate locurile unde se produc gaze nocive instantaneu.


Stadiul actual de dezvoltare

Prototip existent


Proprietate intelectuală

Cerere de brevet/licenţă OSIM nr.A/00228/16.03.2011