Optimizarea instalaţiilor de tratare şi epurare a apelor în scop potabil şi industrial

16 Noi Optimizarea instalaţiilor de tratare şi epurare a apelor în scop potabil şi industrial

Un centru universitar CDI prin laboratoare de analiză dedicate oferă servicii de optimizare a instalațiilor de tartare și epurare a apelor în scop potabil și industrial.


Aspectul inovativ

Determinarea cu acurateţe a parametrilor impuşi de legislaţie cu aparatură de ultimă generaţie şi propuneri de soluţii, studii întocmite pentru modul optim de acţionare constituie o modalitate de implementare a noilor tehnologii mai eficiente, mai puţin poluante pentru fiecare locaţie care solicită urmărind a se reduce impactul fluxului tehnologic sau al produselor/subproduselor rezultate asupra mediului. Flexibilitatea studiilor şi cercetărilor bazată pe experienţa ştiinţifică a cadrelor didactice implicate, precum şi colaborarea cu specialişti din ţară şi străinătate în soluţionarea problemelor asigură elaborarea celor mai bune şi eficiente soluţii tehnologice pentru beneficiari.


Domeniile de aplicare

- aplicaţii la nivelul agenţilor economici in vederea reducerii emisiilor de polunţi, reciclării sau procesării soluţiilor si apelor reziduale industriale, minimizarea deşeurilor, reducerea impactului instalaţiilor industriale existente asupra mediului - aplicaţii pentru persoane fizice, instituţii ale statului etc. cu activităţi ce pot afecta mediul înconjurător - studii în colaborare cu institute de cercetare şi învăţământ - consultanţă, expertiză tehnică pentru analize adecvate pe fluxuri tehnologice


Stadiul actual de dezvoltare

Majoritatea studiilor şi cercetărilor sunt la nivel de testare în laborator. Unele teste au fost efectuate şi pe instalatii pilot.


Proprietate intelectuală

O serie de studii şi cercetări au fost efectuate în cadrul programelor de cercetare CNCSIS, CEEX sau PN II. In cadrul acestor proiecte/granturi s-au creat o serie de parteneriate cu SC AQUATIM SA, ECOIND, Institutul Naţional pentru Electrochimie şi Materie Condensată Timişoara, Institutul de Chimie al Academiei Romăne – Filiala Timişoara, Institutul de Sănătate Publică Timişoara etc. Colaborările au funcţionat în bune condiţii, partenerii fiind implicaţi în diverse faze şi etape ale proiectelor, conform experienţei şi domeniului de acivitate.