Acțiunile Marie Skłodowska-Curie în cadrul Programului Orizont 2020

To-the-horizon

06 Iul Acțiunile Marie Skłodowska-Curie în cadrul Programului Orizont 2020

A fost lansat apelul pentru Programul de burse pentru cercetare Acțiunile Marie Skłodowska-Curie, incluzând o componentă obligatorie de mobilitate (minimum un an petrecut în străinătate, maximum doi ani), program finanțat prin Programul cadru de finanțare a cercetării la nivel european Orizont 2020.

Acțiunile Marie Skłodowska-Curie (MSCA), care poartă numele celebrei savante poloneze naturalizate în Franța, câștigătoare a Premiului Nobel pentru cercetările sale în domeniul radioactivității, sprijină cercetătorii de toate naționalitățile în toate etapele carierei lor. Pot beneficia de finanțare cercetători din toate domeniile, de la asistența medicală de urgență la cercetarea fundamentală.

Pe lângă fondurile generoase care li se pun la dispoziție, cercetătorii au posibilitatea de a dobândi experiență în străinătate și în sectorul privat și de a-și completa pregătirea profesională cu competențe sau discipline care îi pot ajuta să avanseze în carieră.

Termenul limită petru depunerea cererilor în cadrul apelului care dispune de un buget total de 215 mil EUR, este 10 octombrie 2015. Depunerea aplicațiilor se va face la adresa:

https://ec.europa.eu/research/participants/portal4/desktop/en/opportunities/h2020/topics/10057-msca-if-2015-ef.html#tab3

Obiectivul burselor individuale este de a spori potențialul creativ și inovativ al cercetătorilor cu experiență care doresc să își diversifice competențele prin training avansat și mobilitate internațională și intersectorială.

Pentru mai multe informații și documente legate de apel, vă rugăm să accesați paginile:

https://ec.europa.eu/research/participants/portal4/desktop/en/opportunities/h2020/calls/h2020-msca-if-2015.html#tab1

http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/index_ro.htm

No Comments

Post A Comment