Istoric

 EEN_big_RGB

INNOMATCH 2018  – „INOVARE PENTRU PERFORMANȚĂ” 

EVENIMENTUL REGIONAL ANUAL DE INOVARE

 

Aflat la cea de-a 6-a ediție, Evenimentul Regional Anual de Inovare Innomatch2018 organizat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în parteneriat cu Asociația Tehimpuls, Asociatia Cluster Regional Tehnologia Informatie si a Comunicatiilor  si Asociatia Automotivest a avut loc în data de 12 decembrie 2018 la VenueTimișoara (Strada Divizia 9 Cavalerie 64, Timișoara 300254).

Evenimentul reprezintă o platformă unică de interacțiune în Regiunea Vest pentru inovatori și antreprenori, beneficiind atât de prezență națională, cât și internațională.

În cadrul ediției 2018  a, beneficiat de prezența a patru lideri de elită cu mulți ani de expertiză în AntreprenoriatManagementul Inovării și Scalarea Afacerilor, la convergența dintre sectoarele automotive și tehnologia informației și a comunicațiilor.

Ne-au impartasit megatrenduri, inovatii si nu doar::

 • Steve Smith, VALUECHAIN, Marea Britanie–viitorul fabricilor interconectate si noile tendinte din Industria 4.0 – robotizare si noi interfete de comunicare in fabrici.
 • Micha Hirschinger, LEONI, Germania– provocari actuale ale sectorului automotive mondial, inovare si noi tehnologii, in principal masinile electrice, masinile autonome si digitalizarea.
 • Kate Lowes – Coach international in inovare si scalare, Marea Britanie– perspective de “inteligenta” de business-  crestere raoida a afacerilor prin inovare si internationalizare
 • Florin Ciocan, NOKIA, Romania– potentialul oferit de 5G pentru fabrici si industrie, noul “enabler” pentru crestere economica

Evenimentul a fost moderat de Domnul Edward Kellow – Marea Britanie, International Leadership Coach.

Ne-au fost alaturi 165 de particiapnti, reprezentanti ai mediului economic regional dar si experti internationali din cadrul Enterprise Europe Network din 10 tari,

Evenimentului Regional Anual de Inovare Innomatch2018 a fost organizat de ADR Vest în cadrul  Enterprise Europe Network (EEN) – rețea europeană prezentă în peste 60 de țări, al cărei scop este acela de a sprijini întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) în dezvoltarea potențialului inovativ și de afaceri pentru creșterea competitivității și dezvoltare inteligentă și durabilă. ADR Vest este partener al rețelei EEN începând din 1 ianuarie 2015.

Prezentările experților și o selecție de imagini din cadrul evenimentului se pot găsi la link-ul următor:

https://drive.google.com/drive/folders/1ZhRMx2d7sVYwH3vFMBjy_oOHQwZeD6Lo

 

 

 

Innomatch2017_banner

 INNOMATCH 2017

EVENIMENTUL REGIONAL ANUAL DE INOVARE

Ediția 2017

Regiunea Vest, România

Aflat la cea de-a 5-a ediție, Evenimentul Regional Anual de Inovare Innomatch2017 organizat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în parteneriat cu Asociația Tehimpuls, a avut loc în data de 12 decembrie 2017 la Venue Timișoara (Strada Divizia 9 Cavalerie 64, Timișoara 300254).

Evenimentul a reprezintat o platformă unică de interacțiune în Regiunea Vest pentru inovatori și antreprenori, beneficiind atât de prezență națională, cât și internațională.

Ediția din acest an a beneficiat de prezența unor experți din Marea Britanie, Canada, Belgia și România, care au prezentat povești de succes privind inovarea în sectorul TIC și automotive, bune practici privind servicii de suport pentru afaceri care au generat impact economic major, precum și experiențe practice de atragere de capital privat în vederea creșterii capacității de producție și vânzări.

De asemenea, Innomatch 2017 a inclus Competiția Regională ,,ScaleUP prin care s-s urmărește selectarea a trei IMM-uri inovatoare pentru a fi sprijinite să își scaleze afacereaLa această competiție s-au înscris întreprinderile mici și mijlocii din orice sector economic din regiunile acoperite de rețeaua Enterprise Europe Network și anume Vest (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș) și Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea), cu o vechime de minim 3 ani. Companiile participante la competiție au avut posibilitatea să își prezinte planurile de scalare a afacerii în format de tip ”pitching” în fața întregului auditoriu din cadrul Evenimentului Regional de Inovare Innomatch 2017.

Evenimentului Regional Anual de Inovare Innomatch2017 a fost organizat de ADR Vest în cadrul  Enterprise Europe Network (EEN) – rețea europeană prezentă în peste 60 de țări, al cărei scop este acela de a sprijini întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) în dezvoltarea potențialului inovativ și de afaceri pentru creșterea competitivității și dezvoltare inteligentă și durabilă. ADR Vest este partener al rețelei EEN începând din 1 ianuarie 2015.

Prezentările experților și o selecție de imagini din cadrul evenimentului se pot găsi la link-ul următor:

https://drive.google.com/drive/folders/1GLD_ezuWdALt2aCXQcIjqRcL23Mm-mfk?usp=sharing

Scurt rezumat video al evenimentului:

 

EEN_big_RGB

Competiția Regională ScaleUP” 2017

din cadrul Evenimentului Regional Anual de Inovare Innomatch 2017

 

Evenimentul Regional Anual de Inovare Innomatch2017 organizat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în parteneriat cu Asociația Tehimpuls, va avea loc în data de 12 decembrie 2017 la Venue Timișoara (Strada Divizia 9 Cavalerie 64, Timișoara 300254).

Evenimentul reprezintă o platformă unică de interacțiune în Regiunea Vest pentru inovatori și antreprenori, beneficiind atât de prezență națională, cât și internațională.

În cadrul Evenimentul Regional Anual de Inovare Innomatch2017, ADR Vest organizeaza  Competiția Regională „ScaleUP” 2017 prin care se urmărește selectarea a trei IMM-uri inovatoare pentru a fi sprijinite să își scaleze afacerea.

Competiția este deschisă IMM-urilor din orice sector economic din Regiunile Vest și Sud-Vest Oltenia, cu o vechime de minim 3 ani și bazate pe inovare. Companiile participante la competiție vor avea posibilitatea să își prezinte planurile de scalare a afacerii în format de tip ”pitching” în fața întregului auditoriu din cadrul Evenimentului Regional Anual de Inovare Innomatch2017.

 

Companiile câștigătoare vor beneficia de un pachet complet de consultanță alcătuit din:

 • Realizarea strategiei pentru scalarea afacerii
 • Coaching pentru implementarea strategiei pentru scalarea afacerii
 • Sesiuni de instruire dedicate temelor specifice etapei de scalare (ex. managementul inovării, leadership, scalare internațională)
 • Suport în identificarea de parteneri strategici internaționali
 • Consultanță individuală pentru accesarea de noi piețe internaționale
 • Promovarea companiei în plan internațional.

Înregistrarea la Competiție

Înregistrarea la Competiția Regională ”ScaleUP” 2017 se face pe paza Formularul de Înregistrare ( Anexa 1) care se regăsește pe pagina http://www.regiuneavest.ro/enterprise-europe-network/.

Întrebările legate de competiție pot fi adresate prin contactarea echipei One-Stop-Shop Enterprise Europe Network din cadrul ADR Vest, la adresa de e-mail office-een@adrvest.ro, sau la telefon 0256 491 923, solicitând conectarea cu

Raluca Cibu-Buzac, Director Politici Regionale și Internaționalizare și Coordonator EEN pentru Regiunile Vest și Sud-Vest Oltenia.

Karla Hațegan, Șef Birou Implementare Servicii IMM-EEN

Următoarele documente sunt solicitate în vederea coroborării informațiilor din formularul de înregistrare:

Formularul de înregistrare completat împreună cu anexele anterior menționate se vor transmite prin email la adresa office-een@adrvest.ro.

 

Termenul limită de transmitere a formularelor este 5 decembrie 2017.

 

Competiția Regională ”ScaleUP” 2017 se va desfășura astfel:

 1. Etapa 1 – Evaluarea formularelor și stabilirea clasamentului inițial

În perioada 6-7 decembrie 2017 echipa de experți ai ADR Vest va evalua formularele de înregistrare  ale aplicanților în baza criteriilor de la Partea I și Partea 2 din grila de evaluare (Anexa 2). Un prim clasament va fi întocmit pe baza punctajelor acordate la Partea II din grila de evaluare. Primele 10 companii din clasamentul astfel obținut vor fi invitate în data de 7 decembrie să participe la cea de-a doua etapă și să transmită organizatorilor prezentarea pe care o vor susține în cadrul sesiunii de ”pitching”  din cadrul Innomatch2017 până la data de 11 decembrie 2017, pe e-mail la adresa office-een@adrvest.ro.

 1. Etapa 2 – Participarea la sesiunea de ”pitching”

În cadrul Evenimentului Regional Anual de Inovare Innomatch2017 din data de 12 decembrie 2017 va fi organizată o sesiune de tip ”pitching” în cadrul căreia cele 10 companii selectate în Etapa 1 a competiției își vor prezenta afacerea și strategia de scalare în fața auditoriului. Prezentarea va fi punctată în etapa de evaluare finală  de către echipa de experți ADR Vest.

 1. Etapa 3 – Evaluarea finală

Comisia de evaluare din cadrul ADR Vest se va întruni în perioada 13-14 decembrie 2017 pentru evaluarea celei de-a doua etape și stabilirea clasamentului final al celor 10 companii concurente. Companiile poziționate pe primele 3 locuri vor fi desemnate câștigătoare ale Competiției și vor beneficia de pachetul de consultanță pentru scalarea afacerii.

 1. Anunțarea câștigătorilor

Lista clasamentului va fi publicată pe pagina web www.regiuneavest.ro  în data de 15 decembrie 2017, primii 3 din clasament urmând să beneficieze de programul pentru scalarea afacerii derulat de ADR Vest în contextul Enterprise Europe Network. Contestațiile vor putea fi depuse în perioada 18-20 decembrie 2017 și rezultatele soluționării acestora se vor anunța în data de 21 decembrie. Rezultatele finale vor fi publicate pe pagina web www.regiuneavest.ro în data de 22 decembrie 2017.

 

 

 

TRI_2016

Agenția pentru Dezvoltare Regională – Regiunea Vest România

și

Asociația Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare și Transfer Tehnologic

au organizat

A Patra Ediție a Târgului Regional de Inovare în 3 noiembrie 2016

la Timișoara, Regiunea Vest, România

Ediția 2016 în imagini: https://www.facebook.com/Tehimpuls/videos/1138116529628481/.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în parteneriat cu Asociația Tehimpuls-Centrul Regional de Inovare și Transfer Tehnologic, a organizat la Timișoara, în data de 9 noiembrie 2016, Innomatch 2016 – un eveniment dedicat mediului de afaceri din Regiunea Vest, având ca scop stimularea companiilor private din Regiunea Vest prin expunerea acestora la mediul internațional.

Rolul ADR Vest de a susține dezvoltarea Regiunii Vest se reflectă și în organizarea Innomatch 2016 – având în vedere că o regiune sănătoasă este aceea care are un mediu de afaceri stabil, în care dezvoltarea se face în mod constant și reprezintă un proces de durată. Implicarea Asociației Tehimpuls, alături de ADR Vest, în organizarea evenimentului a vizat facilitarea colaborării dintre mediul de afaceri și institutele/centrele de cercetare astfel încât dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri să fie realizată prin inovare.

Astfel, pentru a sprijini companiile să învețe unele de la celelalte, să interacționeze cu companii și manageri din alte țări europene, dar și pentru a facilita promovarea companiilor din Regiunea Vest în mediul internațional, evenimentul Innomatch 2016 a cuprins două părți – prima parte a constat într-o conferință – al cărei moderator a fost domnul Cătălin Ștefănescu, realizator şi gazdă a programului Garantat 100% de la TVR 1 – iar cea de-a doua parte a fost un eveniment internațional de întâlniri bilaterale (eveniment de brokeraj) care a avut ca scop facilitarea stabilirii de contacte, colaborări și parteneriate între companii private din Regiunea Vest și organizații (companii private și/sau centre de cercetare) din afara țării.

În cadrul Innomatch 2016 au participat mai mult de 150 de persoane și peste 100 de organizații din țări precum România, Croația, Irlanda, Norvegia, Rusia, Serbia și Ungaria.

Fiecare dintre cei care au luat cuvântul în cadrul conferinței a prezentat participanților propria experiență de lucru, rezultatele inovative obținute pe parcursul timpului și urmările acestora, dezvoltând o serie de discuții deschise cu participanții. Aceste companii sunt organizații care au experimentat dezvoltarea prin inovare și/sau au colaborat în cadrul diferitelor proiecte de evaluare a competitivității unei organizații prin prisma demersurilor sale de inovare.

O astfel de companie este MagnaSCI al cărei fondator a câștigat premiul întâi al Competiției Regionale de Inovare din 2015 pentru realizarea unui dispozitiv electronic portabil care monitorizează șapte parametri ai mediului înconjurător și sincronizează datele prin Internet la un server central. Acesteia i se adaugă și alte companii premiate în cadrul aceleiași competiții precum Eta2U (locul 2) sau Prospero (mențiunea 2).

Pe lângă acestea, în cadrul evenimentului, au fost prezente și companiile Ascent Soft, Canvy, Dosetimpex, DURA Automotive România, Electromax, Electronic Resistance, Inteliform, Interpart Production, Lasting Group, Movidius România, Qualteh, Rebina Agrar, UnifiedPost România și ZF TRW Automotive Safety Systems.

Temele abordate de vorbitorii din cadrul conferinței au vizat: lideri în management, produse și servicii inovative, digitalizarea și competitivitatea firmelor, inovarea „verde˝ și evoluția firmelor – inclusiv cum se pot obține finanțări nerambursabile pentru astfel de inițiative, managementul inovării și performanța firmelor (prezentare IMP2rove – instrument european de evaluare a capacității de inovare a unei companii, a competitivității sale din perspectiva inovării și a posibilităților sale pentru dezvoltare).

Din partea organizatorilor, au participat și au luat cuvântul domnul Sorin Maxim – directorul general al ADR Vest și doamna Raluca Cibu-Buzac – președinte al Asociației Tehimpuls-Centrul Regional de Inovare și Transfer Tehnologic iar vorbitori internaționali au fost domnul Colm McColgan, managerul Rețelei Regiunilor Europene pentru Aplicarea Tehnologiei Comunicațiilor (ERNACT), și domnul Goran Vujicic, CFO International Business pentru BOOST Global Innovation (companie internațională cu sediul în Norvegia specializată în antreprenoriat și modele de afaceri pentru inovare).

***

Facilitarea accesului companiilor din Regiunea Vest la mediul internațional este un beneficiu oferit participanților ca urmare a faptului că organizatorii evenimentului sunt, începând cu anul 2015, membri ai Enterprise Europe Network (EEN este o reţea europeană prezentă în peste 50 de ţări care are ca scop sprijinirea întreprinderilor mici si mijlocii în dezvoltarea potențialul inovativ şi de afaceri pentru creşterea competitivităţii şi dezvoltarea inteligentă şi durabilă) având astfel posibilitatea de a interacționa cu experți europeni în finanțări nerambursabile, inovare și competitivitate pe care i-au și invitat să se alăture evenimetului.

În calitate de membri ai rețelei EEN, organizatorii oferă o serie de servicii gratuite mediului de afaceri din Regiunea Vest – servicii de consultanță, acces la finanțare, internaționalizare, inovare și transfer tehnologic, pentru dezvoltarea parteneriatelor de afaceri transnaționale și dezvoltarea capacității de management al inovării.


Banner Targ Regional 2015_RO

 

 

Agenția Pentru Dezvoltare Regională Vest în parteneriat cu Asociația Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic a organizat cea de-a 3 ediție a Târgului Regional de Inovare în 21 Octombrie 2015.

 

Evenimentul a reprezintat o platformă unică de întâlnire pentru inovatori și antreprenori în Regiunea Vest, beneficiând de prezență națională cât și internațională. În plus, acordarea premiilor în cadrul Competiției Regionale de Inovare a fost unul dintre momentele cheie ale evenimentului.

Anul acesta Târgul Regional de Inovare s-a extins o data în plus prin introducerea unei sesiuni de brokeraj cu caracter international în cadrul căreia companii regionale au avut posibilitatea să interacționeze cu firme străine mobilizate de Partenerii Enterprise Europe Network din Europa și alte continete, în scopul de a stabili parteneriate de afaceri transnaționale.

Domeniile vizate în cadrul sesiunii de brokeraj au fost:

 • Tehnologia Informației și a Comunicațiilor – aplicații, produse și servicii software, software engineering, interoperabilitate, securitate IT, sisteme integrate, Internet of Things (IoT), Cloud, Biga Data, Mobilitate, Servicii de Consultanță, Outsourcing, Servicii pentru Întreprinderi, Aplicații IT pentru procese de producție, eficiență energetică, performanța afacerilor, transport și logistică, servicii financiare, telecomunicații, retail, sănătate și telemedicine, soluții de tip e-guvernare
 • Automotive – Metode de producție, produse finite și componente, material, meterie primă și produse semi-finite, design și proiectare, automobile ”verzi”, inginerie electrică și construcții de mașini sustenabile, automatizări industriale și software, echipamente de control și măsurare, produse electronice industriale, echipamente și mobilitate electrică, robotică, servicii
 • Agro-food – soluții inovatoare pentru performanță crescută în agricultură, genomică și reproducere asistată (culturi si cresterea animalelor), protecția raselor / semințelor, tehnologii de recoltare, extracte naturale, produse bio, tehnologii pentru industria alimentară, sisteme durabile de procesare, nutriție și sănătate, produse nutritive și delicatese

Beneficiile participării la această sesiune de brokeraj au inclus:

 • Întâlnirea unor potențiali parteneri și clienți
 • Stabilirea de contacte transnaționale și inițierea de parteneriate
 • Identificarea de parteneri comerciali, tehnologici sau de cercetare
 • Dobândirea de informații despre activitatea de cercetare și inovare din Regiunea Vest
 • Prezentarea, discutarea și dezvoltarea de noi proiecte
 • Asistență acordată pe durata evenimentului și după eveniment în stabilirea de acorduri de cooperare

 

Participanții au avut de asemenea oportunitatea să viziteze expoziția de produse inovatoare din Regiunea Vest și să discute cu expozanții oportunități de cooperare tehnologică, de comercialziare, distribuție, producție sau licențiere.

 


 

Targul Regional de Inovare 2014, a II-a editie, Arad, Regiunea Vest Romania, 12 noiembrie 2014

MMD_3239

Târgul Regional de Inovare a avut loc în data de 12 noiembrie 2014, la Expo Arad, Arad, Regiunea Vest România. Peste 250 de persoane au luat parte la cea de-a doua ediție a Târgului Regional de Inovare, organizat de către ADR Vest în parteneriat cu Asociaţia Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic și cele două clustere ale Regiunii Vest – clusterul regional Automotivest și clusterul regional Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Formatul evenimentului de anul acesta a avut două componente, identificarea oportunităților de finanțare oferite de programul Orizont 2020 și promovarea activității de cercetare a universităților si organizațiilor din Regiunea Vest. In plus, evenimentul a inclus șiCompetiţia Regională de Eco-Ionvare în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune 10 soluţii eco-inovative, care vizează utilizarea eficientă a resurselor şi un impact redus asupra mediului.

De asemenea, la Atelierul de Proiecte Regionale Strategice in cadrul Programului Orizont 2020, în cadrul căruia au fost identificate oportunităţile de finanţare oferite de programul Orizont 2020, precum și idei de proiecte regionale strategice în domeniul cercetare-dezvoltare-inovare şi dezvoltarea afacerilor innovative.

The Story – Targul Regional de Inovare 2014 aici.

Cele mai bune 10 solutii eco- inovative aici.

Profilul vorbitorilor in cadrul conferintei aici.

 


 

Targul Regional de Inovare “InnoMatch”, 3-4 aprilie 2013, Arad, Regiunea Vest Romania

MMD_6780

Peste 650 de persoane au luat parte la prima ediție a Târgului Regional de Inovare InnoMatch ce a avut loc în perioada 3 – 4 aprilie 2013, la Expo Arad, Arad, Regiunea Vest Romania. Evenimentul, organizat de ADR Vest în parteneriat cu Asociaţia Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic, Agenţia de Inovare Szeged, Institutul Fraunhofer IPA (Institutul pentru Producție în Inginerie și Automatizare IPA din Stuttgart) și cele două clustere ale Regiunii Vest – clusterul regional Automotivest și clusterul regional Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, a avut 47 de standuri unde au fost prezentate 97 de produse inovative și a cuprins și demonstrații de bune practici destinate vizitatorilor și participanților.

Cei care au vizitat târgul au putut vedea de la imprimante 3D și produse realizate cu imprimante 3D, la table inteligente, sisteme de irigare pe bază de energie solară, modele de sere care se autosusțin, ouă lichide pasteurizate, propuneri de scădere a costurilor de încâlzire pentru locuințe pe baza utilizării energiei solare, precum și soluții soft de îmbunătățire a calității vieții.

Târgul Regional de Inovare InnoMatch a premiat cele mai bune produse și soluții inovative. Astfel, premiul cel mare – premiul regional de inovare – a fost acordat Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara cu un preparat gemoterapic pentru tratamentul diabetului non-insulino-dependent pe bază de Momordica charantia (plantă tropicală). Premiul doi a revenit Universității Politehnica din Timișoara pentru un procedeu și o instalație de ardere combinată – cu carbune – a deșeurilor de biomasă sau urbane, iar premiul trei a fost acordat organizației CavityEye din Ungaria pentru controlul calității produselor realizate prin injecția de mase plastice cu măsurarea presiunii în cavitate. De asemenea, au fost acordate nouă mențiuni

Premiile au constat în sume de bani și scheme de consultanţă, precum și în sesiuni de training gratuite având ca temă proprietatea intelectuală. Astfel, premiile au fost următoarele:

 • locul unu a fost recompensat cu un trofeu realizat de Institutul Fraunhofer IPA folosind procesul de imprimare 3D, suma de 5.000 lei și o schemă de consultanță din partea Institutului Fraunhofer IPA
 • premiul doi a constat într-o schema de consultanță oferită de Institutul Fraunhofer IPA
 • premiul trei a constat într-o schema de consultanță oferită de partenerii din Ungaria.

 

The Story –  Targul Regional de Inovare “InnoMatch” aici.

Profilul vorbitorilor in cadrul conferintei aici.