Istoric

Banner Targ Regional 2015_RO

 

Agenția Pentru Dezvoltare Regională Vest în parteneriat cu Asociația Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic a organizat cea de-a 3 ediție a Târgului Regional de Inovare în 21 Octombrie 2015.

 

Evenimentul a reprezintat o platformă unică de întâlnire pentru inovatori și antreprenori în Regiunea Vest, beneficiând de prezență națională cât și internațională. În plus, acordarea premiilor în cadrul Competiției Regionale de Inovare a fost unul dintre momentele cheie ale evenimentului.

Anul acesta Târgul Regional de Inovare s-a extins o data în plus prin introducerea unei sesiuni de brokeraj cu caracter international în cadrul căreia companii regionale au avut posibilitatea să interacționeze cu firme străine mobilizate de Partenerii Enterprise Europe Network din Europa și alte continete, în scopul de a stabili parteneriate de afaceri transnaționale.

Domeniile vizate în cadrul sesiunii de brokeraj au fost:

 • Tehnologia Informației și a Comunicațiilor – aplicații, produse și servicii software, software engineering, interoperabilitate, securitate IT, sisteme integrate, Internet of Things (IoT), Cloud, Biga Data, Mobilitate, Servicii de Consultanță, Outsourcing, Servicii pentru Întreprinderi, Aplicații IT pentru procese de producție, eficiență energetică, performanța afacerilor, transport și logistică, servicii financiare, telecomunicații, retail, sănătate și telemedicine, soluții de tip e-guvernare
 • Automotive – Metode de producție, produse finite și componente, material, meterie primă și produse semi-finite, design și proiectare, automobile ”verzi”, inginerie electrică și construcții de mașini sustenabile, automatizări industriale și software, echipamente de control și măsurare, produse electronice industriale, echipamente și mobilitate electrică, robotică, servicii
 • Agro-food – soluții inovatoare pentru performanță crescută în agricultură, genomică și reproducere asistată (culturi si cresterea animalelor), protecția raselor / semințelor, tehnologii de recoltare, extracte naturale, produse bio, tehnologii pentru industria alimentară, sisteme durabile de procesare, nutriție și sănătate, produse nutritive și delicatese

Beneficiile participării la această sesiune de brokeraj au inclus:

 • Întâlnirea unor potențiali parteneri și clienți
 • Stabilirea de contacte transnaționale și inițierea de parteneriate
 • Identificarea de parteneri comerciali, tehnologici sau de cercetare
 • Dobândirea de informații despre activitatea de cercetare și inovare din Regiunea Vest
 • Prezentarea, discutarea și dezvoltarea de noi proiecte
 • Asistență acordată pe durata evenimentului și după eveniment în stabilirea de acorduri de cooperare

 

Participanții au avut de asemenea oportunitatea să viziteze expoziția de produse inovatoare din Regiunea Vest și să discute cu expozanții oportunități de cooperare tehnologică, de comercialziare, distribuție, producție sau licențiere.

 

Targul Regional de Inovare 2014, a II-a editie, Arad, Regiunea Vest Romania, 12 noiembrie 2014

MMD_3239

Târgul Regional de Inovare a avut loc în data de 12 noiembrie 2014, la Expo Arad, Arad, Regiunea Vest România. Peste 250 de persoane au luat parte la cea de-a doua ediție a Târgului Regional de Inovare, organizat de către ADR Vest în parteneriat cu Asociaţia Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic și cele două clustere ale Regiunii Vest – clusterul regional Automotivest și clusterul regional Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Formatul evenimentului de anul acesta a avut două componente, identificarea oportunităților de finanțare oferite de programul Orizont 2020 și promovarea activității de cercetare a universităților si organizațiilor din Regiunea Vest. In plus, evenimentul a inclus șiCompetiţia Regională de Eco-Ionvare în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune 10 soluţii eco-inovative, care vizează utilizarea eficientă a resurselor şi un impact redus asupra mediului.

De asemenea, la Atelierul de Proiecte Regionale Strategice in cadrul Programului Orizont 2020, în cadrul căruia au fost identificate oportunităţile de finanţare oferite de programul Orizont 2020, precum și idei de proiecte regionale strategice în domeniul cercetare-dezvoltare-inovare şi dezvoltarea afacerilor innovative.

The Story – Targul Regional de Inovare 2014 aici.

Cele mai bune 10 solutii eco- inovative aici.

Profilul vorbitorilor in cadrul conferintei aici.

Targul Regional de Inovare „InnoMatch”, 3-4 aprilie 2013, Arad, Regiunea Vest Romania

MMD_6780

Peste 650 de persoane au luat parte la prima ediție a Târgului Regional de Inovare InnoMatch ce a avut loc în perioada 3 – 4 aprilie 2013, la Expo Arad, Arad, Regiunea Vest Romania. Evenimentul, organizat de ADR Vest în parteneriat cu Asociaţia Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare şi Transfer Tehnologic, Agenţia de Inovare Szeged, Institutul Fraunhofer IPA (Institutul pentru Producție în Inginerie și Automatizare IPA din Stuttgart) și cele două clustere ale Regiunii Vest – clusterul regional Automotivest și clusterul regional Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, a avut 47 de standuri unde au fost prezentate 97 de produse inovative și a cuprins și demonstrații de bune practici destinate vizitatorilor și participanților.

Cei care au vizitat târgul au putut vedea de la imprimante 3D și produse realizate cu imprimante 3D, la table inteligente, sisteme de irigare pe bază de energie solară, modele de sere care se autosusțin, ouă lichide pasteurizate, propuneri de scădere a costurilor de încâlzire pentru locuințe pe baza utilizării energiei solare, precum și soluții soft de îmbunătățire a calității vieții.

Târgul Regional de Inovare InnoMatch a premiat cele mai bune produse și soluții inovative. Astfel, premiul cel mare – premiul regional de inovare – a fost acordat Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara cu un preparat gemoterapic pentru tratamentul diabetului non-insulino-dependent pe bază de Momordica charantia (plantă tropicală). Premiul doi a revenit Universității Politehnica din Timișoara pentru un procedeu și o instalație de ardere combinată – cu carbune – a deșeurilor de biomasă sau urbane, iar premiul trei a fost acordat organizației CavityEye din Ungaria pentru controlul calității produselor realizate prin injecția de mase plastice cu măsurarea presiunii în cavitate. De asemenea, au fost acordate nouă mențiuni

Premiile au constat în sume de bani și scheme de consultanţă, precum și în sesiuni de training gratuite având ca temă proprietatea intelectuală. Astfel, premiile au fost următoarele:

 • locul unu a fost recompensat cu un trofeu realizat de Institutul Fraunhofer IPA folosind procesul de imprimare 3D, suma de 5.000 lei și o schemă de consultanță din partea Institutului Fraunhofer IPA
 • premiul doi a constat într-o schema de consultanță oferită de Institutul Fraunhofer IPA
 • premiul trei a constat într-o schema de consultanță oferită de partenerii din Ungaria.

 

The Story –  Targul Regional de Inovare „InnoMatch” aici.

Profilul vorbitorilor in cadrul conferintei aici.