Competiția Regională de Inovare 2015

tehimpuls_slider

Competiția Regională de Inovare 2015

 

Aflat deja la cea de-a treia ediție, Târgul Regional de Inovare organizat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în parteneriat cu Asociația Tehimpuls, a avut loc în data de 21 octombrie 2015 la Expo Arad Internațional. Evenimentul a reprezintat o platformă unică de interacțiune în Regiunea Vest pentru inovatori și antreprenori, beneficiind atât de prezență națională, cât și internațională.

Un moment cheie al evenimentului a fost marcat de Competiția Regională de Inovare 2015, care a fost organizată de către Asociația Tehimpuls, împreună cu Ambasada Norvegiei în România.

Competiția a fost deschisă firmelor, universităților, institutelor de cercetare și persoanelor fizice din Regiunea Vest care dezvoltă produse inovative în sectoarele automotive și construcții de mașini, agroalimentar, tehnologia informației și a comunicațiilor, construcţii, eficienţă energetică şi surse de energii regenerabile.

Premiile oferite în cadrul Competiției Regionale de Inovare au constat în 3 granturi a câte 10.000 EUR pentru primele trei locuri, respectiv 10 pachete de consultanță în domeniul managementului inovării și o sesiune de training în domeniul Drepturilor de Proprietate Intelectuală pentru primele 10 produse clasate. Acestea au beneficiat, în același timp, de standuri gratuite în cadrul Târgului Regional de Inovare 2015. Sesiunea de training în domeniul Drepturilor de Proprietate Intelectuală, cât și premiul suplimentar oferit câștigătorului Locului I, care a constat într-o tabletă iPad Air, au fost oferite de către partenerul strategic din cadrul Competiției Regionale de Inovare, UniCredit Bank.

Cele trei granturi sunt oferite prin intermediul Mecanismului Financiar Norvegian – Norway Grants și au rolul de a sprijini organizațiile câștigătoare în vederea comercializării produselor inovative premiate. În ceea ce privește procesul de  implementare a granturilor, beneficiarii acestora vor semna un contract de grant prin care își vor asuma un buget și un plan de activități corelate unui calendar de implementare a activităților. Achizițiile eligibile vor fi cele de echipamente, transport și cazare, materiale consumabile și taxe de participare la evenimente. Perioada de implementare a granturilor este 1 noiembrie 2015 – 31 martie 2016.

MMD_3852

În cadrul Competiției au fost înscrise 19 produse inovative din Regiunea Vest, din diverse sectoare, fiind dezvoltate atât de către institute de cercetare, universități și companii, cât și de persoane fizice. Pentru a putea selecționa cele mai bune zece produse, formularele de înregistrare au trecut printr-o sesiune inițială de evaluare. Evaluarea a fost realizată de către o comisie de experți regionali. Ulterior, în data de 12 octombrie 2015, a fost organizată o sesiune de interviuri cu reprezentați ai organizațiilor înscrise.

Premiul 1 – Premiul Regional pentru Inovare

Radu Motișan – Produs: ”Uradmonitor – Monitor de mediu portabil”

Mai multe informații

Premiul 2

Eta2U SRL – Produs: ”ETA2U Business Objects – platformă de dezvoltare ultrarapidă a aplicațiilor software de business

Mai multe informații

Premiul 3

Ovidiu Șandru – Produs: ”Lighty – primul proiector inteligent”

Mai multe informații

Mențiune Locul 1

Institutul Național de Cercetare pentru Electrochimie și Materie Condensată – INCEMC Timișoara – Produs: ” Sistem Hibrid Fotocatalitic – Fotovoltaic De Conversie A Energiei Solare În Energie Electrică”

Mai multe informații

Mențiune Locul 2

SC Prospero SRL – Produs: ” Nutrigest: Crackers Digestivi”

Mai multe informații

Mențiune Locul 3

SC Home Administration Solutions SRL-D – Produs: ” Homefile – Soluția Optimș Pentru Gestionarea Asociațiilor De Proprietari”

Mai multe informații

Locul 7

SC Quadrus Concept SRL – Produs: ”Quadrus Concept:  Logical Organized Transport – QCLOT”

Mai multe informații

Locul 8

Institutul e-Austria – Produs: ”Platforma Distribuita Pentru Monitorizarea Tehnologiilor Big Data (Dmon)”

Mai multe informații

Locul 9

SC Fab Construct SRL – Produs: ”Rolley Scooterson – Scuter Electric Inteligent”

Mai multe informații

Locul 10

SC Remir SRL – Produs2: ”Sistem  Portabil Detector-Exhaustor Pentru Gaze” și ”Instalație Pneumatică Pentru Scuturat Pomii”

Mai multe informații

Lista completă a aplicanților, precum și punctajul final acordat acestora se poate descărca aici.